друкувати


Урочистості з нагоди Дня працівників культури

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-24 02:38:32
23 березня в обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва. Присутніх представників галузі культури вітали голова Івано-Франківської облдержадміністрації М.ПАЛІЙЧУК та голова Івано-Франківської обласної ради І.ОЛІЙНИК.

Зокрема, голова ОДА М.ПАЛІЙЧУК у своєму вітальному слові наголосив на тому, що працівники культури є талановитими та унікальними людьми, які своєю працею несуть радість усій громаді. Їхнім основним завданням є передання традицій з покоління в покоління. Голова облдержадміністрації побажав працівникам культури міцного здоров’я та творчих досягнень.

Голова обласної ради І.ОЛІЙНИК привітав працівників галузі від себе особисто та від депутатського корпусу обласної ради. Також, він наголосив на тому, що культура презентує область і зберігає автентичність нашого регіону, утверджує нашу державність.

За ініціативи та підтримки голови Івано-Франківської облдержадміністрації М.ПАЛІЙЧУКА та голови обласної ради І.ОЛІЙНИКА шість мистецьких колективів області до Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва отримали чудові костюми. Обласна влада дбає за колективи – тому передбачається до кінця цього року забезпечити ще 6 колективів костюмами (в минулому році костюми отримали 11 колективів).

Під час урочистостей відбулося нагородження працівників галузі культури спільними грамотами голови облдержадміністрації та голови обласної ради. Присутніх зі святом привітали начальник управління культури В.Федорак, голова профспілок області І.БАСЮК, голова обласного комітету профспілки культури Б.БОЙЧУК.

Програма урочистостей складалася з виступу симфонічного оркестру обласної філармонії, народного аматорського хору працівників культури Тлумацької РДА, Івано-Франківського музичного училища ім. Д.СІЧИНСЬКОГО, Калуського коледжу культури і мистецтв, лауреатів обласного відкритого дитячого конкурсу - фестивалю української естрадної пісні "Водограй" та ін.

Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст із взаємодії з ЗМІ Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі