друкувати


Коломийська РДА: Про звернення громадян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-24 01:12:26
Голова райдержадміністрації Михайло ВІНТОНЯК підписав розпорядження "Про підсумки роботи зі зверненнями громадян за 2008 рік відповідно до вимог Указу Президента України від 7 лютого 2008року №109/2008 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів місцевого самоврядування".

З метою забезпечення та гарантування закріплених Конституцією України прав громадян на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підвищення ефективності роботи зі зверненнями громадян, — ідеться в розпорядженні, — довідка про підсумки роботи зі зверненнями громадян за 2008 рік має бути надіслана в структурні підрозділи РДА, районні організації та установи, виконкоми сільських і селищних рад для розгляду і врахування у роботі.

Сектор роботи зі зверненнями громадян апарату РДА має взяти на особливий контроль виконання вимог Указу Президента "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування". Обов’язковими мають бути прийоми громадян з особистих питань керівництвом РДА, виїзні дні прийому, "гаряча" телефонна лінія, інші форми роботи з населенням. З метою надання методичної допомоги здійснюватиметься перевірка виконкомів сільських і селищних рад, структурних підрозділів РДА, підприємств, установ і організацій щодо роботи зі зверненнями громадян. За розглядом звернень громадян, що надійшли до РДА, буде здійснюватись постійний моніторинг та контроль.

Забезпечувати виконання Закону України "Про звернення громадян" мають і керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ, організацій, сільські й селищні голови. Їм належить не допускати порушення термінів розгляду звернень громадян, надавати у встановлені законом строки письмові відповіді авторам звернень за наслідками їх розгляду, неухильно здійснювати своєчасний розгляд звернень — без бюрократії і формалізму. Особлива увага приділятиметься вирішенню проблем, з якими звертаються ветерани війни та праці, інваліди та інші непрацездатні особи, багатодітні сім’ї, одинокі матері, особи, які постраждали торік внаслідок липневої повені, та інші громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки. Контроль за виконанням розпорядження покладено на керівника апарату РДА М.БЕРКЕЩУКА.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі