друкувати


Визначено лауреатів премії імені Я.Лукавецького

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-24 11:48:20
23 березня під головування заступника голови облдержадміністрації В.Гладія відбулося засідання комісії з призначення щорічної премії в галузі образотворчого і народного мистецтва, архітектури і дизайну імені Я.Лукавецького. Членами комісії є М.Дейнега, М.Капак, В.Корпанюк, П.Прокопів, Д.Сивак, З.Соколовський, І.Токарук, І.Чолій, В.Федорак, А.Давидюк.

Комісія ознайомилася з роботами, які були подані на конкурс. Прийнято рішення про розділ номінації "Образотворче і народне мистецтво" на дві: "Образотворче мистецтво" і "Народне мистецтво".

За підсумками обговорення щодо призначення щорічної премії в галузі архітектури і дизайну, образотворчого і народного мистецтва ім. Ярослава Лукавецького переможцями стали:

- у номінації "Архітектура і дизайн" авторський колектив головний архітектор проекту Володимир Кочмар та архітектор Тамара Млинко, за реалізований проект ремонтно-реставраційних робіт історико-меморіального музею Ст.Бандери в с.Старий Угринів Калуського району (подання Івано-Франківської філії НДІ "Діпромісто");

- у номінації "Образотворче мистецтво" художник Василь Красьоха - за створення серії творів "Види Покуття, Галичини, Поділля" (подання обласної організації Національної спілки художників України);

- у номінації "Народне мистецтво" митець Олег Кіращук за створення серії писанок протягом 2007-2008 рр. (подання Івано-Франківського обласного осередку Національної Спілки майстрів народного мистецтва України); подружжя Оксани Литвин та Ярослава Сахра з м.Коломиї, за створення серії творів з текстилю та моделювання одягу на основі традицій гуцульського ліжникарства (подання Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського).

Вручення Дипломів і Почесних знаків премії імені Ярослава Лукавецького цьогорічним лауреатам відбудеться в Коломийському музеї народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Й.Кобринського 28.03.2008 р.

Автор: Андрій ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст із взаємодії з ЗМІ Управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі