друкувати


Правила дорожнього руху знову хочуть міняти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-23 01:08:19
Не встигли ми звикнути до нововведень у Правилах дорожнього руху, як уряд придумав їх знову змінити. Тепер пропонується збільшити швидкість руху на трасах і в населених пунктах. Передбачається, що у населених пунктах, позначених "білими" вказівниками, їздити можна буде зі швидкістю 70 км/год. (нині – 60). На дорогах у містах, які мають по шість і більше смуг руху в обох напрямках, швидкість має зрости до 80 км/год. (тепер – 60), а на міських дорогах з відбійниками – 90 км/год. (нині – 60). Планується також підвищити швидкість на міжміських дорогах до 110 км/год. (нині – 90).

Наразі ще ніхто не знає, коли саме ці нововведення будуть прийняті і чи будуть прийняті узагалі. Існують різні думки з цього приводу, деякі з них публікуємо.

- Щойно лиш зменшилась аварійність, а вже знову хочуть спонукати водіїв до гонок на автошляхах, - каже Олег Р., таксист. - У нас на фірмі торік розбився колега, якраз через пристрасть до швидкості. Може, якби тоді діяли підвищені штрафи за надмірну швидкість, хлопець був би живий. Тож вважаю, що у нас із нашими дорогами зовсім не варто дозволяти більшу швидкість. Це може обернутись лихом як для водіїв, так і для пішоходів.

- Навіть якщо уряд таки затвердить це рішення і воно почне діяти юридично, на його адаптацію потрібно буде додатковий час, як мінімум зо три місяці, - стверджує працівник дорожньої служби, який побажав не називати себе. - Адже треба буде перевірити усі дороги, трохи підремонтувати їх, змінити таблички дорожніх знаків. А це все – не враховані розходи, позапланові витрати. На це потрібні будуть кошти, та ще й немалі. Звідки вони візьмуться? Хто візьме на себе такі витрати у нинішній кризовий час? Щось мало у це все віриться…

- Хочу застерегти наших водіїв, які за браком інформації можуть уже їздити на підвищених швидкостях. Поки що у нас діють старі правила, жодних підвищень ніхто не дозволяв. Тож аби не потрапити у халепу, варто не поспішати витискати зі свого авто більшу швидкість, - каже старший інспектор з дізнання ВДАІ по обслуговуванню Коломийського району Василь САМАНІВ (на фото). - Та й навряд чи ці нововведення будуть прийняті. Посудіть самі: скажімо, у Польщі дороги – не рівня нашим, але ж там у населеному пункті водіям дозволено їхати не більше 50 кілометрів на годину. То чим можна пояснити такі абсолютно немудрі рішення у нас? Ні до чого іншого, як до збільшення аварійності і травматизму на дорогах, це не призведе… Краще би про стан наших доріг потурбувались.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі