друкувати


Каннський фестиваль відкриється мультфільмом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-21 11:42:58
Вперше за історію Каннського фестивалю фільмом відкриття стане анімаційна картина. Новий діснеївський мультфільм "Вгору" відкриє програму 62-го Міжнародного Каннського кінофестивалю 13 травня.

"Вперше за всю історію Каннського кінофестивалю, фільмом відкриття стає анімаційна картина. Раніше повнометражні мультфільми в основному демонструвалися поза рамками офіційної програми фестивалю", - говориться в прес-релізі, поширеному компанією Disney.

Вперше проекція фільму на церемонії відкриття Каннського кінофестивалю буде здійснюватися в 3D-технології. Мультфільм "Вгору" - перший з мультфільмів студії Pixar, призначений для прокату в форматі Disney Digital 3D.

Режисер мультфільму "Вгору" Піт ДОКТЕР раніше був чотири рази номінований на премію Американської кіноакадемії "Оскар" як співавтор сценарію до фільму "Валле-І", як співрежисер короткометражного мультфільму "Нова машина Майка", як режисер фільму "Корпорація монстрів", і як співавтор сценарію до фільму "Історія іграшок".

Крім того, восени цього року на 66-му Міжнародному Венеціанському кінофестивалі продюсер мультфільму "Вгору" Джон ЛАССЕТЕР отримає почесний приз за досягнення в галузі кінематографу, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі