друкувати


Нью-Йорк: Відкрився музей електронних ігор

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-20 03:10:34
У Нью Йорку відкрився музей комп'ютерних ігор. В експозиції музею, що отримав назву Центру історії електронних ігор (The Center for the History of Electronic Games), зібрано близько 15 тис. експонатів.

В експозиції, розташованій у приміщеннях музею Strong National Museum of Play, представлені різноманітні ігри, ігрові автомати, упаковки, рекламні буклети та плакати, ігрові платформи, історичні записи, документи (бізнес-, технічні завдання, презентації і т.д.), малюнки та інші артефакти. Усі ці експонати, за задумом творців, повинні наочно продемонструвати вплив електронних ігор на зміни у стилі життя американців.

Частина експозиції, присвячена відеоіграм, нараховується близько 10 тис. ігор, починаючи з таких раритетів Atari Space Invaders 1980 року випуску та NES Super Mario 1986 року. Цікава також колекція ігрових консолей: в неї входять найперші гаджети, випущені ще у 70-х роках минулого століття.

Варто відзначити, що плани у організаторів виставки досить довгострокові. Вони вже заявили про те, що готують експозицію Revolutionary World of Electronic Play, яка буде представлена публіці лише через три роки - в 2012 році.

Нагадаємо, що The Center for the History of Electronic Games - не перший музей такої спрямованості. Наприклад, торік у британському місті Бредфорд, в одному з приміщень National Media Museum, відкрилася експозиція з історії відеоігор. Крім того, багато виставок, присвячених іграм, працюють під час галузевих конференцій та виставок , повідомляє Pro It.

Обговорити на форумі