друкувати


Зіко: "Шахтар" — дуже класна команда"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-20 09:20:20
Після закінчення матчу 1/8 фіналу Кубка УЄФА між "Шахтарем" і ЦСКА тренер "армійців" поспілкувався з журналістами.

— Добрий вечір! Ми дуже засмучені таким розкладом матчу і пригнічені тим, що вилетіли з розіграшу Кубка УЄФА. Наша команда не змогла зіграти в свій футбол. Ми помилялися сьогодні дуже багато. Можу сказати, що "Шахтар" — дуже класна команда, яка з підтримкою своїх трибун зуміла скористатися нашими помилками і перемогла.

— У вас в заявочному списку не було Рахіміча. Він травмований, або ви його і не планували випускати на поле?
— Він травмований. Рахіміч отримав пошкодження в першому матчі з "Шахтарем".

— Ми, чесно кажучи, не чекали від "Шахтаря" такого тотального натиску. Чи чекали його ви і ваша команда?
— Ми чекали такого натиску від суперника. Наша команда показала дуже непереконливу гру, була велика нервозність, невпевненість. Команда не могла зіграти в три-чотири паси, відразу втрачала м'яч. Наша нервозність, власне кажучи, і полегшила виконання завдання "Шахтарю", тому як цей стан передається. Можу сказати, що багато ми помилялися в передачах, ці помилки нам не властиві, вони, повторюю, полегшили завдання господарям поля. Таким чином, вони перемогли. Не дивлячись на те, що наша команда сьогодні не показала вражаючої гри, я хотів би поглянути запис тих двох ігрових моментів, які привели до узяття воріт. Тому як наші футболісти дуже сильно обурювалися. З того місця, де я стояв, не було добре видно цих епізодів, але реакція наших гравців говорить про те, що моменти були сумнівні. Здається, тут така ситуація, яку необхідно ще раз переглянути.

— На ваш погляд, арбітр справедливо відмінив узяття воріт "Шахтаря"?
— Можу так сказати: під час другого гола, який нам забили, я чітко бачив, що нашого воротаря штовхнули. А що стосується того гола, який ми забили… Не бачив я нічого, це було далеко від нашої лавки. І плюс до цього, в штрафній завжди багато футболістів, мені не удалося розгледіти, чи порушив там Вагнер правила, чи ні. Потрібно ще раз все поглянути, мені зараз складно про всі ці епізоди судити.

— На що ви розраховували, випускаючи Алдоніна на лівий фланг півзахисту? І чи чекали ви настільки невиразної гри від Дзагоєва сьогодні?
— Ми весь час прагнемо щось виправляти по ходу матчу. Алан Дзагоєв з самого початку матчу не показував переконливої гри, у нього практично нічого не виходило. Тому я випустив Даніеля в середину поля, щоб він налагодив там ситуацію з утриманням м'яча. Так само з Джанером. Ми не мали гри через лівий фланг, тому я випустив Алдоніна, більш досвідченого гравця, щоб трохи укріпити цю позицію. І з виходом Алдоніна Срна вже не так сильно підключався по флангу, тобто Алдонін зміг нейтралізувати його.

Джерело: прес-служба ФК "Шахтар"
Обговорити на форумі