друкувати


Відгомін повені на залізниці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-19 04:09:29
Учора жителі одного із найбільш постраждалих внаслідок минулорічної липневої повені, села Дубівці Галицького району, намагалися перекрити залізничну колію, що проходить поблизу цього населеного пункту.

Селяни вимагають належної доплати компенсації. Обурення селян триває ще від літа, коли їм, власне недоплатили гроші. Дубівчанам замість другої майже всім дали третю категорію та мінімум коштів. Але стан будинків багатьох селян і досі бажає залишатися кращим. Ремонтувати помешкання люди не мають за що.

Люди ще влітку збирали численні сільські сходи, на яких були присутні представники районної і обласної влад. Вони запропонували дубівчанам створити нову комісію, яка би об’єктивно оцінила наслідки стихійного лиха. Проте дубівчани тоді із таким рішенням не погодилися, бо багато з них, не чекаючи ніякої допомоги самотужки намагалися навести трохи лад у господарствах. А це означало, що їхнім будинкам знову ж таки нададуть третю категорію. У результаті протестів голова та секретар сільської ради написали заяви про звільнення.

Під час теперішніх виступів голова сільради перебував на стаціонарному лікуванні в Івано-Франківську. А збунтовані люди таки вийшли на колію. Проте зупинити рух їм завадили правоохоронці, які, за словами селян, брутально поводилися із ними. Міліціонери стверджують, що тільки виконували свій обов’язок. З боку правоохоронці та селян по одній людині було доправлено у лікарню. Під вечір люди розійшлися. Проте пообіцяли нині знову вийти на колію. Селяни налаштовані рішуче: допоки не отримають грошей — протестуватимуть.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі