друкувати


Збереження фахівців є найважливішим для підприємств

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-19 11:11:29
На засіданні обласної тристоронньої соціально-економічної ради підвели підсумки виконання договірних зобов’язань між обласною владою, організаціями роботодавців та Федерацією профспілок області за 2007–2008 роки, обговорили ситуацію у сфері зайнятості, можливі наслідки впливу фінансової кризи на ринок праці та заходи для посилення соціального захисту працівників при звільненні.

Станом на 1 березня цього року більше 17 тисяч іванофранківців зареєструвались у службі зайнятості, з них 1400 — за скороченням чисельності. За словами Григорія ГОРБАЛЯ, директора обласного центру зайнятості, пік звернень припав на жовтень-грудень минулого року. За 2 місяці цього року звернулося значно менше громадян, аніж в попередні роки.

Пан ГОРБАЛЬ вважає, що головною проблемою є не самі масові звільнення, а час, який потратять підприємства, щоб знову знайти висококваліфікованих фахівців. Він переконує, що скорочення робочого дня чи тижня є добрим способом збереження трудового потенціалу підприємств.

"Криза не вічна, криза минає, практика доказала це, — наголосив Григорій ГОРБАЛЬ. — А якщо робітник сьогодні пішов з підприємства, то щоб його потім знайти треба кілька років".

У попередні роки була виконання більшості зобов'язань тристоронньої регіональної угоди давали добрі результати. Проте її учасники запевняють, що нинішня соціально-економічна ситуація в державі внесла свої негативні корективи. Тепер для створення та підписання нової угоди потрібні не декларативні кроки, а реальні дії, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі