друкувати


Директор коломийського музею викрила свого бухгалтера у махінаціях

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-19 09:12:40
Директор Коломийського музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття Ярослава Ткачук провела внутрішню перевірку фінансово-господарської діяльності свого закладу. Наштовхнула її на такий крок заява головного бухгалтера про те, що у музею немає грошей на премії працівникам.

Крім того, за словами Ярослави Ткачук, викликала підозру сама поведінка бухгалтера. У неї раптом почали з’являтися речі, які не може собі дозволити рядовий музейний працівник при своїй зарплаті.

Директор звернулася до контрольно-ревізійного управління, щоб провести фундаментальну перевірку бухгалтерії свого музею. Що і було зроблено. Після цього правоохоронці порушили кримінальну справу. З'ясувалося, що підробляючи документи фінансистка незаконно заволоділа бюджетними коштами у сумі 156 956 гривень.

Нагадаємо, у суді підсудна визнала свою провину повністю та відшкодувала завдані музею та державі збитки. Враховуючи це, суд призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на термін чотири роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності на строк три роки, з іспитовим строком два роки.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі