друкувати


Школярі з Богородчани втретє представлятимуть Прикарпаття у фіналі "Біола – Ігри Чемпіонів" (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-18 06:04:26
Відбірні етапи "Біола - Ігри Чемпіонів" наближаються до свого завершення. Вже відомі імена більшості переможців відбірних турів. Команди, які вже вийшли до фіналу, з нетерпінням очікують оголошення всього списку фіналістів. Щоб уже в травні зустрітися з найсильнішими шкільними командами України в Артеку та змагатися з ними у нових захопливих конкурсах за звання Чемпіона 2009 року.

Найпопулярніший шкільний проект "Біола - Ігри Чемпіонів" 16 березня відвідав Івано-Франківськ, де в манежі коледжу фізичного виховання відбувся дев’ятнадцятий за рахунком відбірний тур.

У Івано-Франківську зібралися 18 найсильніших команд області, які раніше підтвердили свій чемпіонський титул у шкільних та районних змаганнях. Від самого початку кваліфікаційного раунду, що складався з подолання на час 20-метрової надувної смуги перешкод усією командою, лідерство захопили чемпіони Івано-Франківського відбірного тура 2007 та 2008 років – школярі СШ №1 смт Богородчани, Богородчанського району. Під керівництвом свого наставника, Вербицького Андрія Володимировича, хлопці та дівчата з Богородчани у фінальному раунді були кращими у двох із трьох конкурсів програми. Таким чином, вони вже втретє стали переможцями Івано-Франківського обласного етапу.

Другий результат показали школярі гімназії №1 м.Коломия, Коломийського району (тренер – Шелест Марія Миколаївна).

Третє місце відбірного тура зайняли учні школи - інтернату №1 м.Івано-Франківська (тренер – Козюк Наталія Михайлівна).

Четверту позицію финального раунда обласного етапу зайняла шкільна команда СШ №1 смт Войнилів, Калушського району (тренер – Ковалишин Мирослав Федорович).

Нагороджували чемпіонів та призерів дев’ятнадцятого відбірного туру Всеукраїнського шкільного руху "Біола – Ігри Чемпіонів" спеціальні гості змагань:

Вірастюк Роман Ярославович – фіналіст Олімпійських Ігор з легкої атлетики, володар Кубка Європи, начальник управління у справах фізичного виховання та спорту Івано - Франківської обласної державної адміністрації;

Гладій Василь Іванович – заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації;

Тимків Василь Миколайович – заступник начальника обласного управління з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України;

Бойко Святослав Богданович – директор обласного управління Всеукраїнського центра фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх".

"Біола - Ігри Чемпіонів" - це загальноукраїнський дитячий спортивний рух, головна мета якого - зацікавити школярів, у захопливій ігровій формі привернути їх до активних занять фізкультурою та спортом, сприяти оздоровленню української нації та вести пропаганду українського спорту.

Організатор наймасовішого дитячого спортивного проекту ТМ "Біола". Ініціативу бізнесу підтримали і державні структури. Національний шкільний рух проходить за підтримки Президента України. Організаторами спортивних змагань "Біола - Ігри Чемпіонів" виступають ТМ "Біола", Асоціація атлетів "Клуб "Біола"", Міністерство сім'ї, молоді та спорту, Міністерство освіти і науки України, Всеукраїнський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", обласні та міські управління, під патронатом Національного Олімпійського комітету України.









Обговорити на форумі