друкувати


Офіцерська еліта навчатиметься у Надвірній

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-18 05:04:56
24 серпня на День незалежності в місті Надвірна на території колишньої військової частини відкриється нове приміщення Прикарпатського військово-спортивного ліцею.

На урочистостях заплановано, що буде Міністр оборони України. Про це днями заявили голови ОДА і облради. Нині на місці майбутнього навчального закладу ведуться реконструкція та ремонт. Для облаштування приміщення та придбання обладнання управління освіти і науки ОДА виділило 600 тисяч гривень. Проте для завершення робіт потрібно ще понад три мільйони.

Усього вартість реконструкції—вісім мільйонів. Потрібні кошти, за словами голови ОДА Миколи ПАЛІЙЧУКА, дадуть з бюджету економічного розвитку області. Голова облради Ігор ОЛІЙНИК також заявив, що влада зробить все для того, аби першого вересня цього року учні ліцею розпочали навчання у Надвірній. Адже виховання українського офіцера вельми почесно для Прикарпаття.

На сьогоднішній день більше 300 ліцеїстів навчаються у кількох пристосованих приміщеннях у Богородчанах. Термін експлуатації цих будівель уже давно закінчився.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі