друкувати


Дешеві презервативи повертаються на прилавки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-17 05:27:27
На ринок України повертаються презервативи дешевих марок. Кілька місяців тому в українських магазинах різко підвищилися ціни на іноземні контрацептиви, причиною чого послужила економічна криза і падіння курсу гривні.

"Основна проблема для нас - це різке зростання курсу долара. У зв'язку з цим довелося провести індексацію наших цін. Раніше, коли був відносний баланс благополуччя, люди отримували всілякі кредити, купували більш дорогі товари, в цей час збільшилася продаж так званих елітних товарів, це торкнулося і презервативів. Тоді торгова мережа сама зупинилася на більш дорогих продуктах, і більш дешева наша продукція просто пішла з ринку", - пояснив сьогодні на прес-конференції в Києві Олег ЖАРОВ, директор з продажу компанії "Медіком-Україна", яка, зокрема, займається поставками на український ринок марок презервативів Durex і Contex.

"Що ми робимо зараз? Ми заводим в роздріб у великі супермаркети середні і дешеві презервативи, даючи можливість покупцям зробити покупку, виходячи зі своїх можливостей. Цей шлях дозволяє зняти проблему, тому що статева активність населення не буде змінюватися, а те, що ми надаємо різні цінові категорії - це дозволить задовольнити попит всіх ", - повідомив ЖАРОВ про нововведення на українському ринку презервативів.

"Якщо говорити про ситуацію з презервативами, то вона практично аналогічна ситуації з ліками, оскільки 80% ринку становить імпортована продукція, і вся імпортована продукція через курсові стрибки поповзла вгору", - у свою чергу розповіла Надія ЧИСЛЕНКО, член правління професійної аптечної Асоціації України.

Вона підтвердила, що постачальники останнім часом намагаються переорієнтуватися на більш дешеві презервативи.

"Фармацевтичний ринок тим і хороший, що він може гнучко реагувати на всілякі ситуації. Ми намагаємося підлаштуватися під кожного покупця. У роздріб мінімальна вартість від 2 грн, а максимальна на рівні до 30 грн.", - повідомила ЧИСЛЕНКО.

У свою чергу, Ольга РУДНЄВА з фонду "АнтиСНІД" повідомила, що представники фонду після різкого зростання цін на презервативи провели зустрічі з постачальниками продукції, і з кінця лютого в українських супермаркетах справді стали з'являтися більш дешеві презервативи, повідомляє Menslife.

Обговорити на форумі