друкувати


Уряд підвищує всі соціальні виплати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-17 11:13:50
Підвищення виплат на декілька гривень Кабмін аргументує бажанням підвищити купівельну спроможність населення. Уряд планує поетапно з 1 квітня підвищувати всі соціальні виплати.

Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні, 17 березня, на урядовому порталі постанові Кабінету міністрів від 11 березня “Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян”.

Зокрема, уряд постановив, що у 2009 році з 1 квітня підвищення до пенсії, щомісячного довічного грошового утримання, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам становить 7,5 грн. Далі, поетапно, розмір підвищення з 1 липня становитиме 14,2 грн., а з 1 жовтня - 28,4 грн.

Як пояснюється у постанові, такий захід здійснений з метою соціального захисту громадян та підтримання їх купівельної спроможності з урахуванням зростання цін.

Згідно з рішенням уряду, підвищення здійснюватиметься незалежно від дати призначення (перерахунку) пенсії та інших соціальних виплат.

У документі також зазначається, що це підвищення проводиться понад розміри, передбачені відповідними минулорічними постановами уряду.

Обговорити на форумі