друкувати


До виходу в поле готові!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-17 11:04:23
Справжній парад сільськогосподарської техніки відбувся днями у фермерському господарстві "Прометей", яким керує подружжя КНИШУКІВ. Перед початком весняних робіт трактори пройшли техогляд, й таким чином було продеменстровано їхню повну "бойову" готовність. А машинний двір у господарствах "Прометей" і "Прут-Генетик" заслуговує на увагу, тут налічується 48 одиниць сучасної техніки, серед них трактори марки "Джон Дір" і "Клас", які завдяки своїй потужності можуть замінити кілька тракторів "Бєлорусь".

Варто зазначити, що такий урочистий день техогляду тут проводять щорічно. Цьогоріч на нього завітав начальник інспекції державного технічного нагляду ОДА Василь РИБАК. Він був щиро вражений високим рівнем підготовки техніки, висловив захоплення чисельністю автопарку, дав позитивну оцінку роботі керівництва обох господарств, які є одними з найкращих у області.

За технагляд відповідала районна інспекція держтехнагляду, якою керує Валерій БУКОВСЬКИЙ. Пан Валерій розповів про серйозність цієї справи, адже трактори не лише працюють у полі, вони ще й виїздять на дорогу й різноманітні несправності можуть стати причиною ДТП. Важливим і обов’язковим є також стартерний запуск тракторів, оскільки через недотримання саме цього правила безпеки, за статистикою, в Україні під колесами власних тракторів щорічно гинуть десятки механізаторів.

А керував парадом тракторів Петро КНИШУК. Він розповів, що відтоді як працюють обидва господарства, не було такого року, щоб не купували нову техніку. Скажімо, торік придбали трактор "Джон Дір", зернову сівалку, велику дискову борону, комбайн для збирання моркви та цибулі. І не зважаючи на кризу, вже й цьогоріч не обійшлося без технічних новинок: розкидача вапна, сівалки для кукурудзи й буряків. Цінує Петро Васильович працю своїх механізаторів, водіїв, за плечима яких десятиліття стажу, ось як механізатор Василь КЛИМОВИЧ, що трудиться вже 50 років, чи керуючий ФСГ "Прометей" Іван Б , у підпорядкуванні якого вся техніка.

Нині обидва господарства мають для обробітку 3,5 тис. га площ, тому й потребують постійного оновлення техніки, впроваджують сучасні технології вирощування агрокультур, а ще люблять землю, на якій трудяться від зорі до зорі. І все це разом стає запорукою для отримання щедрих урожаїв.

Автор: Оксана КРОХМАЛЮК
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі