друкувати


Транспортний податок у вартості бензину – податкова проти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-16 05:33:56
Заступник голови Державної податкової адміністрації Сергій ЛЕКАРЬ виступає проти включення транспортного податку у вартість бензину. Я однозначний противник включення транспортного податку у вартість бензину.

У вартість палива вже включений акциз. Існування однієї і тієї ж бази оподаткування для двох податків буде виглядати не тільки дивно, але й небезпечно для бюджету в сенсі можливостей по ухиленню від сплати обох податків, - вважає ЛЄКАРЬ.

Крім того, він підкреслив, що така зміна відразу спричинить підвищення інших цін в країні.

У той же час, чиновник констатував, що існуюча прив'язка ставок транспортного податку до об'єму двигуна не є також ідеальним варіантом.

ЛЄКАР також повідомив, що зараз Податкова налагоджує співпрацю з ДАІ та Пенсійним фондом з метою ефективного відстеження автомобілів, які не пройшли державну реєстрацію.

Як повідомлялося, депутати Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" В'ячеслав КОВАЛЬ, Борис ТАРАСЮК та Олександр ЧЕРНОВОЛЕНКО пропонують парламенту ввести податок на паливо з власників транспортних засобів з 1 січня 2010 року , повідомляє Цензор.нет.

Обговорити на форумі