друкувати


Затримана найбільша партія ЛСД за останні 10 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-16 04:21:53
На автомобільному переході польсько-українського кордону лабрадор митників виявив в машині контрабандистів 300 доз ЛСД та 100 таблеток метамфетаміну. Попередня вартість наркотиків - 500 000 гривень. Сьогодні це найбільша партія ЛСД, затримана в Україні за останні 10 років.

Системний наркотрафік намагався налагодити в Україну з Голландії житель Києва. Про те, що готується перевезення через кордон великої партії наркотиків митників поінформували співробітники СБУ. Коли помічений мікроавтобус в'їхав у зону митного контролю Ягодин, інспектори почали оглядати транспортний засіб. Багаторазова ретельна перевірка багажу виявилася безрезультатною: нічого підозрілого митники не знайшли. Тому до операції залучили службового лабрадора за кличкою Дарл, спеціально навченого на наркотики.

Заборонений вантаж митний пес виявив в одній із сумок багажу: шукані психотропні речовини перебували в коробці з шоколадними пластівцями. Наркотики були ретельно замасковані під солодощі, їх запах перебивався ароматом шоколаду, що значно ускладнювало пошук.

Інспектор-кінолог Ягодинської митниці Святослав ВОЙТЮК, підопічний якого відшукав тайник, своєю Дарл пишається. Крім того, що ЛСД взагалі практично не має запаху, знайдена партія стала найбільшим вилученням ЛСД за останні 10 років.

Киянин, керуючий мікроавтобусом, свою причетність до наркотиків відкидає. Мовляв, сумку його просили передати родичам в Україні голландці, колишні наші співвітчизники. Втім, СБУшники, які вже розслідують цю кримінальну справу до подібного розвитку ситуації виявилися готові. Вже затримано два члени цього злочинного угруповання, збуваючих контрабандні наркотики через налагоджену мережу розповсюджувачів. Контрабандистам і наркодилерам світить від 5 до 12 років ув'язнення.

І кілька слів про затриману контрабанду. Таблетка ЛСД є дуже токсичним препаратом, галлюциногеном. При тривалому вживанні вражає в першу чергу головний мозок і психіку, при цьому в подальшому призводить до шизофренії. На чорному ринку одна пігулка цих наркотиків коштує від 20 до 50 доларів, повідомляють Надзвичайні події.

Обговорити на форумі