друкувати


У Барака ОБАМИ відшукались далекі родичі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-16 02:45:23
Як пише журналіст The Los Angeles Times Генрі ЧУ, до недавнього часу ірландське село Манігелл з населенням у 300 чоловік було відоме жеребцем на кличку Папіллон, який виграв престижні національні скачки у 2000 році. Тепер же його місце зайняв Барак ОБАМА.

Завдяки випадковому звінку американського дослідника у галузі генеалогії та збереженим церковним записам жителям Манігелла вдалося встановити, що звідси родом були предки ОБАМИ [або, як тут його воліють називати, О'БАМИ] по материнській лінії.

Відкриття було зроблено випадково два роки тому: у 2007 році американська генеалогічна компанія Ancestry.com направила запит електронною поштою Стівену НІЛУ, одного з мешканців села. Тоді він його просто проігнорував, але потім пішов дзвінок із штаб-квартири компанії у Юті: дослідники пояснили, що мова йде про дослідження коренів Барака ОБАМИ.

Церковні записи від 1799 року показали, що у Манігелле дійсно жив швець Джозеф КЕРНА з дружиною. Його другий син під час картопляного голоду півстоліття тому покинув Зелений острів і вирушив у пошуках кращого життя у США, а через 150 років його прапраправнучка Енн ДАНХЕМ вийшла заміж за батька Барака ОБАМИ.

Автору статті вдалося знайти Генрі ХІЛЛІ-молодшого, що живе зараз в селі. Йому 24, і він наймолодший нащадок того ж роду в Ірландії. Він восьмиюродний брат Барака ОБАМИ.

Автор: Генрі ЧУ
Джерело: Los Angeles Times
Переклав: Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі