друкувати


Гідно зустрінемо 100-річчя АБСТРАКТНОГО МИСТЕЦТВА або НЕВИВЧЕНІ УРОКИ МОДЕРНІЗМУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-14 03:22:36
У п’ятницю, 13 березня відбулося відкриття оновленої виставки-продажу в арт-клубі "Химера" під назвою "Гідно зустрінемо 100-річчя абстрактного мистецтва або невивчені уроки модернізму" художника Мирослава ЯРЕМАКА. Виставка відбувається в рамках комерційного проекту "Я І АРТ-РИНОК.2".

За спостереженнями автора цієї виставки сучасний пересічний глядач переживає труднощі зі сприйняттям абстрактного мистецтва (одного з ключових напрямків модернізму ХХ століття) і ступорить щодо арт-актуальностей постмодерніських контекстів взагалі. Однак проблеми освіти та загальної культури є темою для значних (кількісно і якісно) гуманітарних фахових досліджень.

Декілька малярських артефактів, що розміщені у 3-ому і 4-ому залах арт-клубу "Химера", насправді, зараз не є жодними мистецькими творами, картинами. Але є певними початками, підмальовками, відкритою "кухнею", процесом створення. У даному випадку – абстракцій. Однак ці "початки" мають шанс стати картинами згодом.

Для автора матиме зміст і буде цікавим діалог з уважним глядачем (критиком, рецензентом), який зафіксує у пам’яті (фотопам’яті) теперішній стан експонованих панелей – а відтак, за деякий час, рефлексуватиме про перетворення (або не перетворення) цих панелей у твори сучасного абстрактного мистецтва.

У цілому дана акція є предтечою, увертюрою до розгортання проекту "Я І АРТ-РИНОК.2" (квазігалерея).

Обговорити на форумі