друкувати


Укргазбанк вирішив віддатися державі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-13 05:22:00
Акціонери "Укргазбанку" на позачергових загальних зборах ухвалили рішення запропонувати державі увійти до капіталу цієї фінансової установи. Про це повідомила прес-служба банку.

"Акціонери "Укргазбанку" затвердили антикризову програму діяльності і ухвалили рішення про пропозицію державі увійти до акціонерного капіталу кредитно-фінансової установи", - зазначено в повідомленні.

У банку сподіваються, що державна участь допоможе забезпечити стабільність і надійність його роботи. "Ми впевнені в тому, що наша ініціатива знайде розуміння і підтримку в уряду. Попередні консультації показали, що даний варіант є взаємовигідним", - наголосив голова правління "Укргазбанку" Вадим ЛЯШКО.

Крім того, акціонери банку затвердили план з оптимізації витрат при збереженні рівня обслуговування клієнтів, схвалили програму мінімізації своїх кредитних ризиків і реструктуризації кредитної заборгованості своїх клієнтів.

Національний банк вже відправив до "Укргазбанку" свого куратора і надав установі значні обсяги рефінансування.

Згідно з даними НБУ, станом на 1 січня "Укргазбанк" за розміром загальних активів (14,803 мільярда гривень) посідав 17 місце серед банківських установ України.

За даними міжнародного рейтингового агентства Fitch, ВАТ "Укргазбанк" контролюється депутатом Верховної ради від Партії регіонів Василем ГОРБАЛЕМ (39%) і депутатом Київради від ПР Олексієм ОМЕЛЬЯНЕНКОМ (29%).

Нагадаємо, наприкінці лютого акціонери іншої великої фінустанови, "Родовід Банку", ухвалили рішення про передачу у власність держави більш, ніж половини свого уставного капіталу.

Це було зроблено для того, щоб фінустанова змогла витримати вплив фінансової кризи. Після розв'язання проблем банку його акціонери збираються знову викупити контрольний пакет акцій у держави.

НБУ вже ввів тимчасову адміністрацію у дев'яти банківських установах - "Промінвестбанку", "Укрпромбанку", банках "Національний кредит", "Причорномор'я", "Київ", "Надра", "Західінкомбанку", "Одеса-Банку", "Трансбанку", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі