друкувати


Слава СТЕЦЬКО: Я вірю в силу українського народу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-13 03:35:54
12 березня 2003 року померла жінка-легенда Слава СТЕЦЬКО, яка все своє свідоме життя віддала справі побудови незалежної, єдиної, сильної Української держави. Шосту річницю смерті славної дочки нашого народу відзначили і в Івано-Франківську.

Чинником, який об'єднуватиме усіх нас стане любов до України — так говорила Слава СТЕЦЬКО, одна з найвизначніших жінок сучасності. Вона вірила в силу і велич свого народу, любила Україну, як люблять Бога, тому служіння національній ідеї стало її релігією.

У ній акумулювалася та енергія, якою вільно чи мимоволі заряджалися люди, що давала поштовх і силу для самопізнання. Її могутній дух українства — природний і прекрасний, як усе справжнє.

"Вона створила Конгрес українських націоналістів, — розповідає Фотій ВОЛОДИМИРСЬКИЙ, голова братства ОУН-УПА Карпатського краю. — Така організація була потрібна, бо не всі могли бути прийняті зразу в ОУН, а Конгрес — це міст до Організації українських націоналістів, який очолювала в останні роки вона і її покійний чоловік у діаспорі".

Слава СТЕЦЬКО не була залізною леді — залізними були її принципи. Вона мала блискавичну реакцію, почуття гумору, була ерудованою, красномовною, вміла пробачати слабкості і не пробачала зради і підступу. Пані Слава була чарівною жінкою, героїнею нашого часу, зразком для наслідування для тих молодих жінок, які усвідомлювали себе українками.

"Вона є прикладом для нас, націоналістів, тому що кредо її життя була розбудова Української держави", — переконаний Євген ЩУПАК, голова міської організації КУНу.

12 березня серце Слави СТЕЦЬКО зупинилося, 2 місяці не дожила вона до свого 83-річчя. Відійшла у вічність людина, яка ще за життя стала легендою. Відійшла у вічність ціла епоха в українській історії, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі