друкувати


З Канади до губернатора і до… суду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-13 12:08:47
Протягом двох днів 11-12 березня Прикарпаття відвідали представники Посольства Канади в Україні на чолі з радником Посольства, керівником відділу технічної співпраці Доріс ВОН.

Як повідомили Коломия ВЕБ Портал у прес-службі Івано-Франківської облдержадміністрації, канадійці мали зустріч з керівником області Миколою ПАЛІЙЧУКОМ. Під час зустрічі з губернатором йшлося про підтримку, яку надавав області Уряд Канади в рамках міжнародної технічної допомоги. Також велика вдячність була висловлена іноземцям за фінансову підтримку постраждалих від минулорічної липневої повені жителів Тисменицького району. А Івано-Франківщина й надалі співпрацюватиме з Канадою у різних напрямках. Зокрема йшлося про спільну роботу при підтримці підприємництва, розвитку сільського господарства, екологічні проекти та інші.

Згодом канадійці як учасники спільного проекту судової співпраці, відвідали міський суд обласного центру та Апеляційний суд області, де їх зустрів голова Апеляційного суду Івано-Франківщини Павло ГВОЗДИК. Іноземні нововведення, які були прийняті судами, дозволяють на сьогоднішній день розглядати багато справ за короткий термін. Це дуже суттєва допомога, адже Івано-Франківський міський суд входить в десятку судів України з найбільшим навантаженням по розгляду справ. Також у прикарпатський правових установах вперше в Україні апробована і вже діє методика запису судових засідань. А в рамках програми захисту свідків обладнано кімната для допиту свідків. Пан ГВОЗДИК висловив подяку уряду Канади за те, що вони обрали саме прикарпатські суди для співпраці. У відповідь пані Доріс висловила сподівання для продовження спільної роботи у сфері нововведень у судах.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі