друкувати


Події дня. 10.03.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-11 11:00:56
За минулу добу на Коломийщині сталося дві пожежі. Близько 14:00 години пожежу зареєстровано у селі Фатівці на вулиці Ірчана, 8. Тут горіла кімната житлового будинку, розміром 8 на 4 метри. На місці працювали вогнеборці з Коломиї та Гвіздця. Потерпілих і загиблих немає. Врятовано будинок. Вогнем знищено меблі, вікно та двері житлової кімнати, а також речі домашнього вжитку. Збитки і причини встановлюються. О 04:00 ранку у Семаківцях на вулиці Набережній горів автомобіль "Фольксваген Пасат", 1988 року випуску. Вогнем знищено панель автомобіля, пошкоджено лобове скло та частково салон. Причина загоряння і збитки встановлюються. Про це телеканалу НТК повідомила диспетчер оперативно-рятувальної служби Любов Костюк.

Маєш золото - можеш взяти кредит. Гроші під заставу дорогоцінних металів дають ломбарди. Правда за ціною лому. Грам золота вартує лише 105 гривень. В той час як в ювелірних магазинах сягає 270 гривень. До речі, італійський дорогоцінний метал цінніший від українського. Чи побільшало в коломийському ломбарді клієнтів під час економічної кризи, з'ясовували наші журналісти.

Цукровий діабет - хвороба віків. На таку тему в Коломиї відбудеться науково-практична конференція. Її організовує спілка інвалідів-діабетиків. Захід відбудеться 19 та 20 березня у Народному домі. Присутні зможуть послухати виступи та проконсультуватися з відомими ендокринологами України, пройти обстеження та оглянути виставку продукції медичних фірм. Мета конференції - профілактична. Допомогти виявити хворобу заздалегідь та запобігти її важким наслідкам.

"Допоможи дітям-сиротам" акцію під такою назвою започаткували вчителі Воскресінцівської школи Коломийського району. З кожного учня по одній гривні вирішили збирати на житло трьом братикам, батьки яких в грудні минулого року втопилися у Пруті. Їх ініціативу підтримали чиновники обласного управління освіти. Тепер кошти будуть збирати з учнів усього Прикарпаття.

Понад 150 робіт, які намалювали 45 юних художників, взяли участь у тематичній виставці. Захід присвятили Тарасу Шевченку. Його провели у Нижньовербізькій школі мистецтв. Однак, на розгляд відвідувачі виставили не всі картини. Частина з них на обласній виставці. Ще два полотна експонуватимуться у Києві.

В Україні планують створити громадську асоціацію музейних працівників з питань оцінки культурної спадщини. Про це сьогодні говорили музейники області. На базі Коломийського обласного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття відбувся семінар. Працівники мистецьких закладів Івно-Франківщини обговорили всі "за" та "проти" цієї організації.

Коломияни знову серед кращих шахістів області. Цього разу на першості Прикарпаття серед юнаків і дівчат до 10 років. Двоє коломиян з семи стали призерами турніру. А Діана Остяк повторила свій минулорічний успіх, ставши дворазовою чемпіонкою області. Паралельно відбувся і фінал чемпіонату області серед дорослих шахістів та юніорів. Третє місце в ньому здобув коломиянин Валентин Марченко. Кращим серед юніорів став учень Коломийської ДЮСШ Олексій Хріновський.

А на завершення випуску у рубриці події-бізнес ми продовжуємо розповідати про діяльність Івано-Франківського клініко-діагностичного центру.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі