друкувати


Скоро в мережі: Wolfram alpha - універсальний вираховувач відповідей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-10 04:02:20
У травні 2009 року Стівен ВОЛЬФРАМ, автор програми Mathematica, має намір запустити веб-сервіс Wolfram Alpha, який зможе обчислювати відповіді на питання, задані природною мовою.

На відміну від пошуковиків, Wolfram Alpha не використовує повнотекстовий пошук, намагаючись знайти в Мережі існуючу відповідь на питання, а обчислює його самостійно. Новий сервіс зможе відповісти на питання "Де знаходиться Тімбукту?", "Скільки протонів в атомі водню?", А також, наприклад, "Коли акції Google коштуватимуть більше 300 доларів?", не вдаючись до веб-пошуку. Замість цього Wolfram Alpha проаналізує дані, що надходять і визначить результат.

Очікується, що Wolfram Alpha зможе відповідати на запитання з галузі науки, технології, географії, кулінарії, бізнесу, музики та багатьох інших.

Основою для Wolfram Alpha є обчислювальний механізм Mathematica, однієї із самих популярних програм комп'ютерної алгебри, придатної як для аналітичних перетворень, так і для чисельних розрахунків.

Над проектом працювало близько сотні осіб. Вольфрам стверджує, що новий сервіс дозволить отримувати фактологічну інформацію за допомогою простого пошукового рядка , повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі