друкувати


На Прикарпатті введуть в експлуатацію 6 мікро-ГЕС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-10 02:11:27
До кінця року комунальне підприємство "Івано-Франківськводоекотехпром" планує ввести в експлуатацію 6 мікро-ГЕС українських виробників. Загальна вартість проекту 0,2 млн грн.

За словами генерального директора підприємства Миколи САЄВИЧА, мікро-ГЕС потрібні обласному центру для виробництва електроенергії для власних потреб. Зокрема, три мікро-ГЕС потужністю 70 кВт будуть встановлені на очисних спорудах підприємства в селі Ямниці Тисменицького району, дві потужністю 70 кВт – на Черніївському водозаборі і одна потужністю 30 кВТ – на водозаборі на річці Бистриця Солотвинська.

Микола САЄВИЧ пояснив, що мікро-ГЕС будуть вмонтовані всередині водопровідних труб і працюватимуть за рахунок наявного у системі перепаду висот і дозволять підприємству на 5% забезпечити себе електроенергією власного виробництва , повідомляє Ekoportal.lviv.ua .

Для реалізації цього проекту "Івано-Франківськводоекотехпром" планує використати власні кошти, а також має намір взяти участь у додатковому конкурсі на отримання кредиту Світового банку для реалізації інших проектів з енергозбереження.

Як повідомлялось раніше, "Івано-Франківськводоекотехпром" у 2010 році побудує міні-завод з переробки осаду стічних вод для отримання біогазу коштом кредиту Світового банку.

Довідка: "Івано-Франківськводоекотехпром" - монополіст на ринку надання послуг з водопостачання і водовідведення для населення Івано-Франківська. Підприємство отримало кредит Світового банку в сумі 7,14 млн дол на реконструкцію системи міського водопостачання.

Обговорити на форумі