друкувати


9 березня — 195 річниця від дня народження Т.Шевченка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-09 03:16:00
Будьмо гідні імені Великого Тараса!

"Він був сином мужика і став володарем у царстві Духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим... Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті — невмирущу славу і все розквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори. Отакий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко", — ці слова належать Іванові Франку. Так коротко і влучно ніхто не сказав про Шевченка, хоч за півтора століття написано і сказано про нього чимало.

9 березня Україна святкує 195-ту річницю від дня народження Кобзаря.

"Ми всі зросли на спадщині Шевченка", — писав відомий український поет Богдан-Ігор Антонич, а інший спадкоємець поетичної місії Кобзаря, Євген Маланюк, зауважив: "Є якийсь величний символ і обітниця в тім, що його роковини припадають саме на час провесни, на дні, коли природа збуджується до життя, а мати-земля до творчості. І день його народження, і день його скону замикаються в одне коло, творять один замкнутий цикл — символ вічності".

Тож не забуваймо про Великого Сина українського народу! Будьмо народом, нацією, не даймо приспати Україну і перетворити її на розриту могилу духовності і спадщини! Будьмо гідні імені Тараса!

Юрій ОВЧАРЕНКО, голова Коломийської міської ради
Михайло ВІНТОНЯК, голова Коломийської районної державної адміністрації
Дмитро НЕМІШ, голова Коломийської районної ради