друкувати


Підведено підсумки роботи громадських формувань на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-09 10:56:37
В Коломийській районній державній адміністрації відбулась конференція по підведенню підсумків роботи громадських формувань з охорони громадського порядку за 2008 рік.

Відкрили конференцію голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк і його заступник Мирослав Мацьків. Як доповів завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи райдержадміністрації Юрій Нікітін, на сьогодні спостерігаються позитивні зрушення в динаміці і структурі злочинності, напланувались тенденції до стабілізації криміногенної обстановки. За словами доповідача, в районі нараховується 50 громадських формувань загальною чисельністю близько 800 осіб. У 2008 році членам громадських формувань разом з працівниками міліції проведено 85 рейдів по відпрацюванню населених пунктів району, за їх участю розкрито 29 злочинів, за адміністративні порушення за участю громадськості затримано 53 особи. На базі міськрайонного відділу внутрішніх справ створена комісія з досвідчених працівників, яка здійснює навчання членів громадських формувань з правової та спеціальної підготовки.

Про вдосконалення взаємодії дільничних інспекторів міліції Коломийського МВ УМВС з громадськими формуваннями по охороні громадського порядку розповів заступник начальника МВ УМВС – начальник міліції громадської безпеки Володимир Жупник, а інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями Роксана Баранська закцентувала увагу на активізації роботи громадських формувань та залученні населення в правоохоронній діяльності. Головам сільських, селищних рад слід провести уточнення списків членів громадських формувань та направити їх в районний штаб для проведення занять по знанню Закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону" та інших нормативних актів, які використовуються в роботі. Кращих командирів громадських формувань в районі нагороджено грамотами голів районної державної адміністрації та районної ради, а також грошовими преміями, повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі