друкувати


Масштабні дні Франкофонії в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-09 09:25:09
Цього тижня, 12 березня, в Україні розпочнуться масштабні дні Франкофонії. Організаторами виступили Посольство Франції в Україні, Французький культурний центр спільно з посольствами Бельгії, Канади, Румунії та Швейцарії. Координуватиме святкування головний тренер ФК "Арсенал", футболіст Олександр ЗАВАРОВ, який довго працював у Франції. Минуло річ координатором був лідер гурту "ВВ" Олег СКРИПКА.

Як повідомили Коломия ВЕБ Портал у французькому культурному центрі, фестиваль відбудеться в 11 містах України: Києві, Дніпропетровську, Луганську, Запоріжжі, Одесі, Львові, Севастополі, Рівному, Донецьку, Харкові та Сімферополі.

Розпочнеться дійство фестивалем французького кіно, де будуть представлені шість фільмів із різних франкомовних країн: Канади, Швейцарії, Бельгії, Лівану, Алжиру. Окрім фільмів, на тижні франкофонії українцям покажуть вистави лялькового театру "лє Бамбош" зі Швейцарії. Бельгійці здивують виставою "штрумпфів" - синіх гномиків з білими шапочками і взуттям, яким у 2009 виповнюється 50 років. Триватиме фестиваль до 20 березня. На Прикарпатті тиждень Франкофонії проводитимуть у школах та у вузах, де вивчають французьку мову.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі