друкувати


Підсумкова колегія відділу культури і туризму РДА відбулася у драмтеатрі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-06 10:59:18
У своїй доповіді начальник відділу культури і туризму Людмила ФЕДОР підбила підсумки діяльності установ і закладів культури району за минулий рік, означила планові завдання на майбутнє.

Додає оптимізму факт збільшення кількості культпрацівників, у тому числі з вищою освітою. Якісною новинкою стало впровадження нової форми роботи в Будинках культури — "українська дискотека". Село Спас може бути прикладом для наслідування і полем для виявлення творчої фантазії клубними працівниками інших сіл. (Звукову апаратуру для "української дискотеки" отримала й Велика Кам’янка, їй слід активізувати роботу, бо інакше апаратуру вилучать.

Людмила ФЕДОР відзначила успіхи народних аматорських колективів, котрі заявили про себе далеко за межами Коломийщини і їх достойно оцінено. Так, Київська ОДА подарувала танцювальному ансамблю Великої Кам’янки 24 сценічних костюми.

Про бібліотечну роботу вела мову директор ЦРБ Орися БИРЧАК. Фонди сільських і селищних бібліотек — це понад 700 тисяч примірників друкованих видань. Функціонує вісім літературних віталень при бібліотеках, діють клуби за інтересами (в Отинії, Гвіздці, Печеніжині, Княждворі, Товмачику, Слободі, Пилипах). Фонди книгозбірень поповнюються виданнями, котрі дарують благодійники — товариство "Просвіта", друкарня ім. Шухевича, музей Гуцульщини і Покуття та інші. Добре працюють бібліотеки в Печеніжині, Спасі Горішньому, Годи-Добровідці, Великій Кам’янці, чого не скажеш про Нижній Вербіж, Марківку, Велесницю.

Після виступів членів колегії слово мали культпрацівники, які ділилися здобутками й проблемами.

Автор: К. СМИК
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі