друкувати


Шахмати: Коломияни знову найсильніші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-05 04:07:44
Чемпіонат області зі швидких шахів, який минулих вихідних відбувся в Івано-Франківську, подарував Коломиї ще 2-х чемпіонів.

9 турів напруженої боротьби, безкомпромісна та запекла гра, непідробні емоції — свідками та учасниками цього стали усі, хто впродовж минулої суботи та неділі перебував в обласному дитячому шаховому клубі.

Емоцій було дуже багато, адже змагалися школярі — хлопці та дівчата 1997 року народження та молодші. Серед 23-х спортсменів були і 4-ро коломиян. Що особливо приємно — вони не тільки не загубилися серед інших, але й посіли провідні місця.

На одному диханні пройшов турнірну дистанцію учень Коломийської гімназії Остап Бойцан. Вигравши 7 партій та 2 зігравши в нічию зі своїми земляками він за тур до закінчення чемпіонату забезпечив собі перше місце.

Не менш переконливою була перемога й учениці Стефаникової школи Діанки Остяк, яка не дала жодних шансів на перемогу суперницям з обласного центру. Обоє чемпіонів окрім грамот та грошових призів завоювали право брати участь у фіналі Чемпіонату України зі швидких шахів, що відбудеться в середині року в м.Біла Церква.

Тільки недавня хвороба не дозволила учню 5-ї школи Денису Гритчуку посісти місце в чільній трійці. У підсумку він п‘ятий. На рівних змагався і його молодший брат Іван, здобувши необхідний турнірний досвід.

Автор: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі