друкувати


На Прикарпатті побільшало безробітних таксистів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-04 04:51:11
Банкрутство загрожує майже кожному приватному перевізнику на Прикарпатті, впевненні в Івано-Франківській Асоціації приватних таксистів.

Як повідомляє Коломия ВЕБ Портал голова правління асоціації Роман Харук в Івано-Франківській області з жовтня минулого року у три рази зменшилась кількість замовлень на приватні перевезення. Люди почали більше користуватись громадським транспортом.

В Асоціації таксистів впевненні, що держава повинна втрутитись у ситуацію та врегулювати цінову політику на ринку нафтопереробних продуктів. "Майже усі наші працівники взяли машини у кредит, за стабільної економічної ситуації водій повністю виплачував борг протягом року, - розповідає пан Харук. – Ми змушені купувати дороге пальне, а нафтотрейдери заробляють на цьому".

На думку, автомобілістів нинішня ціна пального завищена на 1 гривню за літр. Також таксисти вимагають зменшити на них податковий тиск, покращити якість доріг. Свої вимоги вони направили до міської та обласної влади, якщо чиновники не відреагують водії погрожують акціями протесту з перекриттям автомагістралей.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі