друкувати


Діти стали частіше хворіти на туберкульоз

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-04 03:10:02
На загальному фоні зниження захворювання у дорослого населення за 2008 рік, зросли випадки виявлення туберкульозу у дітей та молоді Прикарпаття. Таку інформацію оприлюднила завідувач віддалення з профілактики туберкульозу Івано-Франківської обласної санепідеміологічної станції Надія Галюк.

Серед дітей шкільного віку вдвічі більше зареєстровано хворих, загалом 16 чоловік за минулий рік. В області проведені профілактичні огляди дітей та підлітків і виявлено тільки кожен четвертий випадок захворювання.

"Від цієї хвороби в 2008 році померло 225 хворих, і одна дитина, мати, якої відмовилась при народженні від проведення вакцинації проти туберкульозу, - повідомляє Галюк. – Сьогодні спостерігається тенденція відмов населення від щеплення. Якщо попередні роки це були поодинокі випадки, то тепер їх кількість становить більше 16%".

У нинішньому становищі епідеміологи вважають, що потрібно бити на сполох. Згідно епіданалізу в області частіше хворіли жителі села – 65,4%. Збільшилось на 5% зареєстрованих хворих на туберкульоз серед жінок до 30%. А це пряма загроза інфікування дітей, відмічають медики. Високий рівень захворювання серед чоловіків – 70%.

Хворіють на туберкульоз найчастіше соціально незахищені групи населення, також наркозалежні, колишні ув’язнені, працівники секс бізнесу.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі