друкувати


В Івано-Франківську взялись за реформування ЖКГ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-04 12:02:39
В обласному центрі Прикарпаття мають намір реформувати комунальну сферу. Для цього сесія міської ради прийняла рішення про створення нового комунального підприємства "Дирекція єдиного замовника", яке виступатиме посередником між замовником та виконувачем послуг.

На новостворене підприємство поклали функцію жильця будинку, тобто замовника. Воно проводитиме комунальні нарахування, залучатиме кошти, щоб стежити за порядком у будинку та прилеглою територією. Також на тендерній основі визначатиме приватні підприємства, які вивозитимуть сміття із баків та міських урн. За словами комунальників, створення даного підприємства є запровадженням нових форм господарювання.

Згідно із рішенням сесії міської ради на розвиток цього підприємства виділять 50 тис. гривень, розповідає начальник міського ЖКГ Петро Косюк. За словами чиновника, система господарювання "Дирекції єдиного замовника" схожа на роботу будинкового комітету, проте дане комунальне підприємство охоплюватиме не один будинок. Подібні проекти вже запроваджені в інших українських містах.

Та ще не кожен приватний підприємець готовий в Україні вкласти гроші, аби перейняти функції державних житлово-комунальних господарств. Такий бізнес без урядових дотації, по суті, збитковий. На думку, Петра Косюка, щоб дійсно реформувати вітчизняну комунальну галузь необхідне ринкове обґрунтування житлово-комунальних тарифів для населення. У свою чергу чиновники не підуть на такий крок не популярний крок.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі