друкувати


Влад Яма в Івано-Франківську вивчив українську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 04:17:32
В Івано-Франківську урочисто відкрили школа танцю Влада Ями. Напередодні відбувся кастинг викладачів. Щомісяця відомий танцюрист проводитиме в школі майстер-клас. Безкоштовно тут танцюватимуть діти сироти та діти з цукровим діабетом.

Перша власна танцювальна школа екс-учасника шоу "Танці з зірками" Влада Ями відкрилася саме в нас. До Івано-Франківська танцюриста вперше запросили на "Галицький бал" наприкінці грудня минулого року. Тоді він був вражений кількістю "танцюючих пар" та запалові молоді. "До мене підходили багато людей, усі хотіли навчитись танцювати. Тоді й запропонували відкрити тут свою школу, спершу я не дуже серйозно до цього віднісся, - розповідає зірка. – Потім все обдумав, у вашому місті дуже багато активних людей".

Всіх охочих показати свою майстерність танцюрист чекав на кастинг. Саме так підбирали тренерів до нової школи. Свою майстерність прийшли показати з десяток танцівників. Основним критерієм відбору буде професіоналізм, керівництво школи нарешті назвало своїх викладачів, ім’я, яких до кінця тримали в таємниці. Президент клубу спортивного танцю "Грація" Михайло Дульський, танцмейстер "Галицького балу" Василь Шеремета, танцювальний суддя міжнародного класу Тарас Гурик і Наталя Чашечнікова.

У школі навчатиме майстерності танцю і сам Яма, інакше каже він не має сенсу створювати цю школу. Зірка тепер планує часто навідуватись до Івано-Франківська. "Як мінімум приїздитиму раз у місяць, – продовжує.

У школі викладатимуть бальні, модерні танці та з часом хіп-хоп. Вікових та фізичних обмежень для занять не буде. Девіз школи – навчити танцювати можна кожного.

В обласному центрі Прикарпаття буде єдиний заклад, де безкоштовно вчитимуться десять дітей сиріт та дітей із цукровим діабетом танцювати. Влад Яма пообіцяв, що особисто долучиться до пошуків спонсорів, аби збільшити кількість таких груп.

Підтримав ініціативу відомого танцюриста прийшов міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. "Я радий, що саме в нашому місті відкривається перша подібна школа, - каже мер. - Вона стане для нас новим рівнем у розвитку культурного життя".

"Три роки тому, коли я не був відомим, відповідно не міг займатись благодійністю. Подарувати дітям із інтернату іграшки для мене нічого не коштує, але щасливі дитячі очі за гроші не купиш, - Влад Яма розчулився. - Не дай Бог, щоб ціни тут були київські".

У школі не планують готувати танцювальні пари на професійні конкурси. Але зірка шоу заручився допомогти винятковим талантам. Заняття будуть доступні багатьом. Уроки триватимуть дві години, двічі на тиждень. Діти до 15 років платитимуть 300 грн. у місяць, з дорослих братимуть 400 грн. "Групу складатиме невелика кількість пар. Навчатимуться охочі перш за все з Прикарпаття. Також виявили бажання приїздити зі Львова, Чернівців, Ужгорода, - розповідає директор школи Анна Крисюк.

До школи на заняття подали заявки майже сотня івано-франківців. Найбільше заклад зможе прийняти 140 осіб.

На запитання Коломия ВЕБ порталу звідки знаменитість так добре володіє рідною мовою відповів: "Перший день у житті я так багато спілкуюся українською, - зізнається. - А все пам’ятаю зі шкільної програми".

Після урочистого перерізання символічної стрічки, Влад Яма провів 15 хвилинний майстер-клас запальної румби. Охочих спробувати свої сили було чимало, в основному цокотіли каблуками Станіславські панянки. А після, всіх гостей пригощали іскристим шампанським та шоколадом.

Перші заняття у зірковій школі розпочнуться у перших числах квітня.







Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі