друкувати


Мicrosoft запустить павука

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 03:55:09
Компанія "Microsoft" оголосила про те, що займається внутрішнім тестуванням нової версії свого пошукового сервісу під назвою Kumo.com ("павук" в перекладі з японського).

На сьогоднішній день, новий пошуковик не доступний за межами самої компанії. В "Microsoft" сподіваються, що в майбутньому він допоможе їй збільшити свою частку пошукового ринку і наздогнати його лідерів - "Google" і "Yahoo".

Як повідомляє "CNews", інформація про нові функції пошуковика поки не розголошується. На думку представників "Microsoft", новий пошуковик буде значно перевершувати нинішній. Також компанія повідомила, що керівники "Microsoft" поки не вирішили, чи варто залишати назву "Kumo" для цієї версії пошукової системи, або ж краще змінити його на іншу.

За 2008 р. популярність пошуковика "Microsoft" в США впала на 32% за даними дослідницької компанії "Hitwise". При цьому, загальна частка софтверного гіганта на цьому ринку склала 5,9%. Частка пошуковика "Google" у США виросла на 8% у порівнянні з 2007 р. і склала 69,5%. На другому місці "Yahoo", якому належить 19,2% ринку, повідомляє Ua-news.biz.

Обговорити на форумі