друкувати


Політики у час кризи роздають книги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 03:41:10
Сьогодні, 3 березня за участю міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса та начальника міського відділу освіти Михайла Вереса відбулося вручення усім бібліотечним установам міста шеститомника зібрання творів Олеся Бердника.

50 комплектів шеститомного видання зібрання творів Олеся Бердника затвердила свого часу Івано-Франківська міськрада на одній із сесій, а міський голова Віктор Анушкевичус та міська організація УНП вирішили підтримати цю ініціативу. Зокрема, мер виділив частину коштів на закупку цього видання. За його словами, саме такі приємні акції під час кризи, як дарування книжок бібліотечним установам, свідчить про те, що ми ще не розгубили духовності таким чином боремось із кризою.

32 комплекти шеститомника отримали шкільні бібліотеки, ще 15 комплектів видання отримали бібліотечні заклади, що знаходяться у підпорядкуванні міського управління культури, решта вищі навчальні заклади міста. Голова фракції УНП в Івано-Франківській міськраді Богдан Чупірчук під час вручення книг зазначив, що вибір був зроблений саме на творів Олеся Бердника, оскільки він є символом усього українського як засновник Гельсінкської Спілки. Також, саме сьогодні виповнюється 20 років з дня проголошення Олесем Бердником Духовної республіки.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі