друкувати


Аптекарка зірвала з грабіжника маску та розтрощила зброю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 02:59:18
Заклад, де ми можемо знайти порятунок майже від будь-якої фізичної недуги, інколи сам потребує допомоги. Наприклад, під час пограбування, коли аптекарю погрожують пістолетом. Як це сталося в Києві на вулиці Луначарського куди недільного вечора "завітав" невідомий в масці. Серйозність його намірів підтверджував і пістолет в руці…

У цей час в аптеці було нелюдно. Провізор вже майже закінчувала зміну, коли зайшов ще один клієнт. Відвідувач цікавився краплями від нежиті, проте зовсім не звертав уваги на запропонований асортимент. Прослизнувши поглядом по вітрині, молодий чоловік пішов, так нічого й не купивши. Та вже за деякий час двері аптеки знову відчинилися, до приміщення забіг невідомий в масці. Висока перегородка, що роз’єднувала зал, не стала йому на заваді – непроханий гість перестрибнув через неї і спрямував пістолет на прелякану аптекарку. В касовому апараті лежала денна виручка – 2,5 тисячі гривень. Їх зловмисник вхопив та притьмом сховав до кишені куртки.

Опору від продавця нахаба не чекав. Ризикуючи, можливо, власним життям, аптекарка намагалася зупинити нападника. Під час боротьби смілива жінка навіть зірвала з його голови шапку, що слугувала маскою та... розтрощила зброю грабіжника! Але той спромігся вислизнути з жіночих рук та зникнути у вечірніх сутінках разом з грошима.

Провізор, отямившись від шоку, повідомила про напад на "102". Коли на місце прибула слідчо-оперативна група, виявилося, що крім зірваної шапки, на підлозі залишилася ще одна річ – деталь, що відлетіла з пістолета. Дізнавшись, що зброя була несправжньою, пластмасовою іграшкою, аптекарка рознервувалася ще більше. "Він би в мене тут і прилип до землі!" – гнівалася жінка, п’ючи краплі заспокійливого.

Речові докази полегшили роботу кінологам, а експерти швидко знайшли чимало чітких слідів від пальців, залишених необачним нападником.

Завдяки професійності правоохоронців вже через добу розбійника затримали. Ним виявився двадцятишестирічний киянин. Хитрий лис відхрещувався від обвинувачень, мовляв – був удома, і батьки, якщо треба, підтвердять. От тільки дактилоскопічна експертиза вказує, що відбитки пальців затриманого ідентичні виявленим на місці злочину. А головне, в ході слідства фармацевт упізнала свого кривдника.

Тож тепер, як не крути, а перед законом відповідати доведеться. А кримінальний кодекс, як відомо, за розбій карає всіх однаково. Справжня зброя чи іграшкова – значення немає, повідомляє МВС України.

Обговорити на форумі