друкувати


Про контроль та охорону земель

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 01:27:57
Відповідно до Конституції України земля є об’єктом права власності українського народу. Для здійснення державного контролю за використанням та охороною земель Законом України "Про державний контроль за використанням та охороною земель" визначено спеціально уповноважений орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів.

Таким органом на території Івано-Франківщини є управління з контролю за використанням та охороною земель в Івано-Франківській області (Івано-Франківська облдержземінспекція) його адреса: 76014 м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 34, начальник — СІКОРСЬКИЙ Віктор Мирославович, тел./факс 8 (0342) 72-22-47; державний інспектор по Коломийському району — НАСАДА Юрій Володимирович, тел. моб. 8-096-780-41-31).

У 2008 році облдержземінспекцією проведено понад 2700 перевірок питань законності користування земельними ділянками юридичними і фізичними особами, розглянуто 654 скарги, листи громадян і організацій. Виявлено майже дві тисячі порушень. Зокрема, на Коломийщині — 103. Державними інспекторами видано більше ніж півтора тисячі приписів про усунення порушень земельного законодавства (по району — 75).

Івано-Франківська облдержземінспекція висловлює сподівання, що крім органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, які наділені контролюючими повноваженнями у галузі земельних відносин, до активної співпраці у здійсненні контролю за використанням та охороною земель долучаться громадські організації, усі небайдужі громадяни

Автор: Віктор СІКОРСЬКИЙ, начальник управління
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі