друкувати


Звучала опера ВЕРДІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 12:56:17
Незабутня зустріч з творчістю всесвітньо відомого італійського композитора Джузеппе ВЕРДІ нещодавно відбулася в актовому залі Коломийського педколеджу, а організував її викладач кафедри постановки голосу музичного відділу Микола СКІЛЬСЬКИЙ.

У невеликому залі зібралися шанувальники високої класичної музики, щоб детальніше довідатися про життєвий і творчий шлях маестро, а також послухати арії з його опер. Неповторності й вишуканості цьому заходу надали саме ці арії, проте лунали вони не з концертних записів, а в живому виконанні справжніх оперних співаків, адже майже всі вони є випускниками педколеджу, тому й охоче з’їхалися до рідної альма-матер, яка простелила їм дорогу у прекрасний світ музики.

Так, Володимир КРИВ’ЮК — екс-соліст Львівського національного театру опери й балету, нині викладач Івано-Франківського музичного училища, чудово виконав арії з опер "Ріголетто" та "Трубадур". А як неповторно звучав голос соліста Київської національної опери Миколи ГУБЧУКА, коли він виконував арії з опер "Дон Карлос" і "Атілла"! Заслуховувалися присутні співом студента третього курсу Київської національної музичної академії Олександра ФОРКУШАКА, в його виконанні прозвучали уривки з арії "Отелло" та "Ріголетто". Полонив усіх і багатогранний жіночий голос студентки Львівської музичної академії Дарії Князевої. Молодим талановитим співакам акомпанували віртуозною грою на фортепіано Микола СКІЛЬСЬКИЙ і Марта ТОМЕНКО.

Зворушені глядачі дарували співакам і музикантам щирі овації та квіти, зі словами подяки за проведення незабутнього дійства виступив директор педколеджу Валерій КОВТУН. Можна з упевненістю сказати, що цей захід таки вартував більшої сцени й ширшої аудиторії, адже він не лише був проведений на високому професійному рівні, не вкотре продемонстрував, що наша Коломия багата талантами, але й дав можливість долучитися до високих зразків світового музичного мистецтва.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі