друкувати


Події дня. 02.03.09 (телепрограма)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 12:55:39
З січня цього року відбулися зміни у виплатах певних соціальних допомог. Зокрема, вдвічі зросла допомога опікунам. Якщо раніше держава виділяла їм на утримання дитини один прожитковий мінімум, то тепер дає два. Може бути більшою і допомога по догляду за дитиною до трьох років, якщо в сім'ї низькі доходи. Мати має звернутися в собез з необхідним пакетом документів. Але часом буває, що держава однією рукою дає, іншою забирає. Саме в такій ситуації опинилася жителька Сопова Світлана Андрусяк.

"Місячник добровільної здачі зброї" розпочався на Прикарпатті. З першого березня органи внутрішніх справ проводять щорічну профілактичну операцію щодо вилучення незареєстрованої зброї та боєприпасів. Як повідомили в центрі зв'язків з громадськістю обласного УМВС, впродовж цього місяця міліція поблажливо ставитиметься до громадян, які добровільно здадуть небезпечні пристрої. Їм гарантується звільнення від дисциплінарної або кримінальної відповідальності. Крім того, громадянин, що здав зброю, яка незаконно знаходилась у його володінні, отримавши відповідний дозвіл, може зареєструвати її як свою власну. Також в ході проведення місячника прикарпатці, які не встигли поновити дозволи на зберігання стріляючих пристроїв, мають можливість зробити це, звернувшись у дозвільну систему УМВС в області.

День народження завжди радісна подія. Особливо, коли маєш нагоду провести його в колі друзів та приятелів. Однак, не завжди на святкування вистачає часу. До прикладу, свій День народження телеканал НТК зустрічає на роботі. Вже всьоме колектив телерадіокомпанії відзначає "червону дату" в календарі ударною працею. Правда цьогорічне свято має особливе забарвлення.

У християн розпочався Великий піст. Він є найсуворішим, найголовнішим і найдовшим з чотирьох багатоденних постів у році. Віруючі в пісні тижні не повинні їсти певні продукти, а також грішити. Завершенням посту є Великдень - свято, яке цього року відзначають 19 квітня.

До 1 квітня на Прикарпатті триватиме відбір літературних творів для участі в конкурсі з присудження Коломийської міської літературної премії імені Тараса Мельничука. Премія вручається до Дня народження поета, в День міста Коломиї 19 серпня. Згідно із положенням, на здобуття премії імені Тараса Мельничука висуваються літературні твори, збірки творів окремих авторів, оприлюднених в завершеному вигляді, після ознайомлення з ними громадськості на читацьких конференціях, літературних вечорах, вечорах поезії та на засіданнях літературних об’єднань. Висунення творів відбувається гласно, з ініціативи творчих спілок, громадських організацій мистецького і просвітянського спрямування, видавництв, редакцій газет і журналів, а також об’єднань громадян на загальних зборах чи конференціях.


Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі