друкувати


Коломийщина: План розвитку затверджено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 11:31:17
На порядку денному засідання колегії Коломийської районної державної адміністрації розглянули три питання.

Перше з них стосувалося програми соціально-економічного і культурного розвитку району на 2009 рік. У своїй доповіді Любов ГЛУШКОВА, начальник управління економіки РДА, змалювала перспективну картину розбудови району, реалізації планів з будівництва і реконструкції об’єктів у населених пунктах Коломийщини. Але, як роз’яснив голова райдержадміністрації Михайло ВІНТОНЯК, відповідаючи на пропозицію сільського голови із Кийданців, реконструювати в їхньому селі клуб, план задає напрями і не слід забувати, що рік таки кризовий і навряд чи все заплановане вдасться зреалізувати. Є аварійні школи, котрі аж волають про ремонт, і хтозна, чи вдасться реалізувати бодай те, що на часі. Варто покладатися на власні сили, шукати інвесторів, спонсорів, у тому числі й за рахунок продажу земель несільськогосподарського призначення.

Головний напрям цього року — енергозбереження, розвиток переробної галузі у районі. Так, у Пилипах інвестор зводить цілий комплекс підприємств, де в тому числі буде і комбікормовий завод, в якому перероблятимуть і продукцію наших сільгоспвиробників.

З другого питання — щодо виконавської дисципліни в роботі з документами у відділах, управліннях райдержадміністрації, виконкомах сільських, селищних рад у 2008 році — доповідали Дарія ВІНТОНЯК, начальник загального відділу апарату райдержадміністрації, і Дмитро МАЛКОВИЧ, завідувач сектора контролю апарату райдержадміністрації. Серйозні порушення у цій сфері відсутні, а ті, що є — дріб’язкові, котрі можна віднести до "неуважності". Це засвідчили і чотири перевірки з облдержадміністрації. Досягнути такої виконавської дисципліни вдалося, на думку голови РДА Михайла ВІНТОНЯКА, за рахунок локальних семінарів з головами сільських і селищних рад. Таку практику варто запозичити і підрозділам райдержадміністрації, зазначив керівник району.

Торішня повінь значно, у чотири рази, збільшила кількість звернень, що надійшли до РДА. Власне, підсумкам роботи із ними й було присвячене третє питання (доповідала Оксана ІВАСЮК, завідувачка сектору роботи зі зверненнями). Опускаючи всі наведені цифри, варто лише закцентувати на тому, що Коломийщина, попри природні негаразди, посіла друге місце у відповідному всеукраїнському конкурсі, а Івано-Франківщина — третє. Про необхідність нових підходів роботі зі зверненнями говорив і Дмитро НЕМІШ, голова районної ради, адже, зазвичай, звернення розподілені населеними пунктами нерівномірно, і та людина, котра потребує допомоги, часто за нею і не звертається.

Після колегії відбулася нарада із сільськими та селищними головами, на якій розглянуті першочергові та актуальні питання.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі