друкувати


Неповторні співучі соловейки-сопілкарі з Лісного Хлібичина

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-03 09:05:05
В селі Лісний Хлібичин Коломийського району відбувся творчий звіт сопілкарів – 25 років заснування народного аматорського ансамблю сопілкарів. Перед населенням виступили понад ста сопілкарів різного віку.

В заході взяли участь представник управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації Віра Парипа, заступник голови Коломийської райдержадміністрації Богдан Болюк, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Федор, головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю апарату райдержадміністрації Галина Дрібнюк, представники засобів масової інформації, повідомляє прес-служба РДА.

Керівника аматорського ансамблю сопілкарів Івана П'ятничука нагородили грамотами голів райдержадміністрації та районної ради, а учасникам вручили подарунки.

В заході взяло участь 345 мешканців та гостей села.

У 1983 році за ініціативи завідуючого клубу Івана П'ятничука було організовано перших дітей, які мали бажання взяти до рук чудовий музичний інструмент - сопілку, а уже у 1984 році - Ліснохлібичинські сопілкарі дебютували в Івано-Франківському обласному драматичному театрі під час заключного концерту Івано-Франківської області. Успіхи супроводжують юних музикантів і уже 1994 року колективові присвоєно звання "народний". 2000 року колектив бере участь у Києві, в палаці "Україна". Ці талановиті діти не тільки грають на сопілці, а й співають і танцюють. Вони - неодноразові переможці гуцульських фестивалів, Лауреати Всеукраїнського огляду аматорської творчості. І де б вони не побували - їх зустрічають і проводжають гучними оплесками та аншлагами.

Обговорити на форумі