друкувати


Оздоровлювати дітей будуть за спонсорські кошти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-02 04:22:43
В Івано-Франківській області оздоровчо-лікувальних заходів потребує щонайменше 100 тис. дітей. З державної казни на усе про все виділили 2 млн. грн. Сума на рівні минулорічного бюджету.

Акумулюють кошти для оздоровлення дітей Прикарпаття з усіх можливих ресурсів, коментує ситуацію начальник управлінні у справах, сім’ї молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Галина Боднар. Насамперед, це - спонсорські кошти.

В управлінні не беруться прогнозувати на скільки подорожчають путівки в оздоровчо-відпочинкові заклади. Попередній рік ціни були різні. Цього річ вони також коливатимуться.

Оздоровлювали в першу чергу дітей пільгових категорій - діти-інваліди, діти, які перебувають на диспансерному обліку, сироти, постраждалі від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти працівників правоохоронних органів та військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Торік вдалось залучити близько 20 млн. грн. додаткових коштів. Наприкінці 2008 встигли оздоровити і дітей постраждалих від липневої повені. Відвідали дитячі табори на півдні країни і діти з Коломиїщини, чиї домівки опинились у зоні лиха.

В управлінні у справах, сім’ї молоді та спорту Івано-Франківської ОДА радять, батькам, які стикнулись із бюрократичними перепонами на право оздоровлення дитини за державний кошт, звертатись напряму до чиновників.

Підбиваючи підсумки оздоровлення дітей за минулі роки, Міністерство охорони здоров’я виявило тенденцію до скорочення тривалості змін, менше 21-24 діб. Заклади оздоровлення перетворюються у заклади відпочинку. Цього року міністерство вноситиме зміни в організацію роботи оздоровчо-відпочинкових закладів, це стосується харчування, сну та відпочинку дітей.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі