друкувати


Прикарпаття готується до повені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-03-02 11:03:11
Одразу уточнимо: можливої. Але ці побоювання небезпідставні. Адже Прикарпаття щороку потерпає від повеней. Як було зазначено на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, котра відбулася в управлінні з питань НС ОДА, лише від паводків, які були у нас протягом 2005 — 2007 років, ми зазнали збитків на понад 36 мільйонів гривень. Це, не враховуючи шкоди, яку завдала катастрофічна повінь 23—27 липня минулого року.

Наскільки ми готові до нових випробувань стихіями, прибула перевірити комісія з Міністерства надзвичайних ситуацій України на чолі з першим заступником міністра Володимиром АНТОНЦЕМ. Перший етап її роботи почався з уже згаданого засідання, де заслухано доповіді про готовність органів місцевого самоврядування та рятувальних підрозділів до дій у разі необхідності пропуску льодоходу на ріках, повені та паводків, якщо такі надзвичайні ситуації виникнуть.

Зауважимо, що всі доповідачі заявили про готовність їхніх служб до цього і лише в одному випадку прозвучала іронічна репліка. Це коли було заявлено, що в Яремчі є вся землерийна техніка, яка у випадку льодових заторів може їх ліквідувати. На те, як ми зрозуміли, представник цього курортного містечка зауважив, що в умовах високих берегів у тамтешніх ріках ця техніка просто не зможе під’їхати до тих місць, тож навіщо «писати таку муть...».

Зрештою, члени комісії одразу після засідання роз’їхалися по районах, аби безпосередньо ознайомитися з ситуацією на місцях, де працюватимуть протягом двох днів. А ми сподіваємося, що зможемо ознайомити читачів з результатами перевірки.

Обговорити на форумі