друкувати


ЮЩЕНКО зустрівся з польським колегою у Львові

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-28 03:13:15
Президент України Віктор ЮЩЕНКО зустрівся зі своїм польським колегою Лехом КАЧИНСЬКИМ у межах заходів, присвячених 65-й річниці вшанування пам'яті жертв фашистських і більшовицьких репресій.

Спільні українсько-польські заходи пройдуть в селі Гута Пеняцька Львівської області. Обидва президенти вже вирушили туди з львівського аеропорту, де відбулася церемонія зустрічі польської делегації.

Планується, що в Гуті Пеняцькій глави держав покладуть вінки до пам'ятника загиблим мешканцям села і візьмуть участь у молебні.

28 лютого у 1944 році польське село Гута Пеняцька з усіма мешканцями спалили. Число жертв доходить до тисячі осіб. Інститут національної пам’яті Польщі вважає, що до злочину причетна дивізія „СС Галичина”. Українські історики це категорично заперечують, стверджуючи, що дивізія у цей період лише формувалася, а до спалення причетні німецькі каральні органи.

Нагадаємо, зважаючи на історичне непорозуміння, окремі депутати Львівської облради вважають, що участь ЮЩЕНКА є неприйнятною.

- Ми вважаємо, що приїзд президента і участь у заходах не буде сприяти українсько-польським відносинам і відносинам усередині України. Ці злочини треба більше розслідувати, - заявив депутат Остап КОЗАК, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі