друкувати


Щоб біда не застала зненацька

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-27 01:41:38
Голова райдержадміністрації Михайло ВІНТОНЯК підписав розпорядження "Про невідкладні заходи щодо підвищення готовності органів управління і сил цивільного захисту до дій під час можливої повені, пропуску льодоходу та паводків у 2009 році".

Серед запланованого: уточнити карти-схеми зон можливого затоплення з визначенням конкретних населених пунктів та об’єктів господарської діяльності, а також відкоригувати плани можливої евакуації людей, створити оперативні штаби. Перевірити стан і готовність водосховищ, водогосподарських та гідротехнічних споруд, ставків, меліоративних систем та об’єктів, які знаходяться у небезпечних зонах.

Належиться також підготувати до проведення запобіжних заходів та ліквідації наслідків повені інженерну та автомобільну техніку, засоби евакуації людей, мобільне помпове обладнання, автономні джерела живлення та освітлення, засоби забезпечення питною водою та ін.

Зокрема, на засоби масової інформації покладається обов’язок широко й оперативно висвітлювати розвиток та хід пропуску льодоходу, повені і паводку, заходи щодо забезпечення захисту населення і об’єктів господарювання, а також правила поведінки людей в цих умовах.

Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі