друкувати


В разі сексуальної або трудової експлуатації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-24 11:23:13
При відділі УМВС в області, яке займається боротьбою зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, почала діяти анонімна лінія зв’язку. За цією лінією особа, яка стала жертвою сексуальної або трудової експлуатації, може звернутися до правоохоронних органів і в умовах повної конфіденційності повідомити про протиправні дії щодо неї чи інших осіб.

Такі повідомлення, зокрема, можна надіслати на анонімну електронну скриньку за адресою: maxumiv@mail.ru або на телефони довіри за номерами 75-11-57 та 8-067-73-17-82 (моб.).

Як розповіла одна зі співробітниць цього підрозділу, чимало людей, передусім молодих жінок та дівчат, і надалі потрапляють у сексуальне рабство. Їх обманним шляхом вивозять за кордон і там, застосовуючи психологічний, а то й фізичний вплив, примушують надавати сексуальні послуги. Якщо жертвам і вдається втекти від новітніх рабовласників, то здебільшого вони не наважуються розповідати про свою біду або з певних причин не бажають, щоб про це довідалися рідні, близькі, сусіди. Хоча в душі ці особи мають велике бажання, щоби їхніх кривдників було притягнуто до відповідальності. Зрештою, це б допомогло швидше залікувати ту психологічну травму, якої вони зазнали внаслідок насилля над собою. Власне, згадана анонімна лінія зв’язку дозволить ефективніше боротися зі злочинцями, котрі заробляють собі статки таким чином.

Додамо, що саме завдяки потерпілим торік вдалося порушити п’ять кримінальних справ щодо осіб, які вивозили українок для сексуальної експлуатації, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі