друкувати


Арабські шейхи отримали по заслугах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-22 06:44:45
WTA оштрафувала організаторів турніру в Дубаї на рекордні 300 тисяч доларів за те, що ОАЕ не відкрили візу ізраїльтянці Шахар Пєєр.

Скандал навколо Пєєр, що отримав широкий міжнародний резонанс, змусив керівництво WTA більш ніж вдвічі перевищити попередній рекорд по штрафних санкціях в історії організації. Частину грошей, які заплатять організатори турніру в Дубаї з призовим фондом в 2 мільйони доларів, піде на компенсацію Пєєр і німкені Анні-Олені Гренефельд, з якою ізраїльтянка планувала зіграти в парному розряді, повідомляє eurosport.ru.

По-іншому "покарав" арабських шейхів американець Енді Роддік, повідомляє РІА Новини. Один з найсильніших тенісистів світу заявив, що він не буде брати участь в чоловічому турнірі в Дубаї, який стартує 23 лютого і призовий фонд якого становить 2 мільйони 233 тисячі доларів.

"Я категорично не згоден з тим, що тут сталося. Не думаю, що поєднання політики та спорту приводить до добра, а саме це, швидше за все, зіграло ключову роль. Я дуже розчарований, і це відіб'ється на турнірі, який, можливо, не дуже-то й причетний (до скандалу з Пєєр). Не можна робити політичні заяви через спорт", - говорить Роддік, який у минулому році виграв турнір в Дубаї.

Додамо, що раніше від поїздки в ОАЕ з різних причин відмовилися перша ракетка світу іспанець Рафаель Надаль, другий номер світової класифікації швейцарець Роджер Федерер і ще один представник Піренеях Фернандо Вердаско, що зробив справжній фурор на Australian Open.

Обговорити на форумі