друкувати


8-річний хлопчик втік з дому із 5 тисячами гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-21 11:18:39
Добряче понервувати довелося учора одній з родин міста Коломиї. Причиною цьому стало несподіване зникнення 8-річного хлопчика. На щастя, пошуки дитини виявилися оперативними і успішними - за кілька годин пропажу цілою і неушкодженою повернули додому.

Надвечір у Коломийський райвідділ міліції звернулася 28-річна місцева жителька, яка крізь сльози спромоглася розповісти правоохоронцям про свою біду. По обіді жінка повернулася до своєї оселі, але там сина-другокласника не застала. Здавалося, нічого надзвичайного у такій ситуації немає, адже дитина могла просто піти гуляти на вулицю чи до друзів. Утім, бити на сполох причини таки були. Виявилося, що хлопчик свідомо пішов з дому. А підставою до серйозного занепокоєння стала записка від утікача, в якій він вказував на недостатню, на його погляд, любов батьків. Крім того, з помешкання зникла значна сума грошей. Хтозна, яким чином розпорядився б ними хлопчина, але найстрашніше, що спадало на думку – дитина може стати об’єктом злочинного зазіхання, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Як розповіла начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області Алла Лемчак, батьки попервах самотужки намагалися розшукати єдиного синочка. І лише через кілька годин марних пошуків вирішили звернутися по допомогу до міліціонерів. Правоохоронці, як зазвичай у таких випадках, негайно організували розшук зниклої дитини, залучивши максимальну кількість особового складу. Було створено кілька пошукових груп як з працівників райвідділу, так і обласного підрозділу ВКМСД, розповсюджено орієнтування з фотографією розшукуваного. Спільно з батьками перевіряли місця ймовірного перебування хлопчика, зокрема, й у родичів. Як згодом виявилося, саме такий маршрут й обрав маленький коломиянин. Вже сутеніло, коли до міліціонерів надійшла інформація, що його виявили в одному з сусідніх сіл. Малий чимчикував до своїх родичів у сусідній район. Малолітнього втікача разом з п’ятьма тисячами гривень, які він прихопив "на дорогу", доправили в Коломию до батьків.

Наразі правоохоронці разом з батьками намагаються з’ясувати, що саме спонукало сина покинути домівку, в якій загалом панувала доброзичлива та любляча атмосфера. Важливо зрозуміти мотиви і упередити можливі рецидиви такої поведінки дитини. До слова, випадки втечі дітей – не таке вже й рідкісне явище. З початку року прикарпатським міліціонерам вже доводилося встановлювати місцеперебування 14 неповнолітніх, які з тих чи інших причин не захотіли або ж не змогли залишатися в рідній оселі. На сьогодні усі вони розшукані та повернуті батькам.

Обговорити на форумі