друкувати


21 чемпіонат України з пауерліфтингу відбудеться у Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-20 05:02:51
Незабаром Коломия перетвориться на спортивну Мекку. Усі готелі вже замовлені. Рекламна продукція стрімко поширює через теле-, радіоефір і тумби оголошень звістку про те, що 23-28 лютого Коломия прийматиме 21 чемпіонат України з пауерліфтингу. До нашого міста з’їдуться найсильніші спортсмени, неодноразові чемпіони, призери, рекордсмени України, Європи та світу.

Коломия ВЕБ Портал звернувся за детальнішою інформацією про чемпіонат до голови Івано-Франківської федерації пауерліфтингу України, голови дисциплінарного комітету федерації пауерліфтингу України, судді 2 Міжнародної категорії, головного судді чемпіонату Валерія ТИМКІВА.

- На рівні області жоден вид спорту не приносить стільки медалей, як наш, - каже Валерій Дмитрович, – Маємо дуже добрі результати, щороку заслужені тренери України Микола ЧАБАН і Василь ОРОБЕЦЬ готують 2-3 майстрів спорту. Наша федерація Взагалі сильна, маємо чотирьох майстрів спорту Міжнародного класу. Тож чемпіонат, який незабаром прийматимемо, теж обіцяє бути цікавим, адже за його результатами формуватиметься збірна команда України, яка братиме участь у чемпіонаті Європи (5-9 травня, Фінляндія).

Чемпіонат збере до Коломиї близько двохсот спортсменів, серед них – пів сотні жінок. Усього помірятись силами з’їдуться 15 жіночих команд (з 13 областей України, Києва і Севастополя), а також 23 чоловічих (із 21 області України, Києва і Севастополя). На чемпіонат прибудуть пауерліфтери, які в листопаді минулого року у складі збірної команди України досягли величезного успіху на чемпіонаті світу в Канаді – стали чемпіонами світу і вибороли 14 путівок на Всесвітні ігри з не олімпійських видів спорту, які підтримує Міжнародний Олімпійський комітет. Всесвітні ігри з не олімпійських видів спорту відбудуться у липні в Тайвані. Крім пауерліфтингу, спортсмени змагатимуться в таких видах спорту, як художня гімнастика, серфінг, підводне плавання, сумо, більярд, бодібілдинг, каное, карате, боулінг, всього – 32 літніх види спорту, які перебувають у черзі на включення їх у програму Олімпійських видів спорту. Так от, серед тих 14 путівок на Всесвітні ігри з не олімпійських видів спорту одна путівка – коломийська. ЇЇ виборола наш заслужений майстер спорту Інна ОРОБЕЦЬ.

Що стосується збірної команди Івано-Франківської області, то до її складу увійшли 7 дівчат і 5 хлопців, майже усі – коломияни, вихованці ФСК "Локомотив". Серед них – заслужений майстер спорту Сергій ВАТЮК, майстер спорту Василь ГРИЦКО, кандидати у майстри спорту Іван ПАВЛЮК та Ігор ДАНИЛИШИН, а також майстер спорту Міжнародного класу Ігор ГЕВКО з Городенки. Велику надію покладають тренери на нашу жіночу частину команди. Дівчата мають шанс потрапити до основного складу збірної України. Це заслужений майстер спорту Інна ОРОБЕЦЬ, майстри спорту Міжнародного класу Марія ЧЕПІЛЬ, Аня ЛИТВИН, майстри спорту Ірина БАБУРОВА, Уляна ЛЮТНИК, кандидат у майстри спорту Віра ГОВТОВА і івано-франківчанка, майстер спорту Міжнародного класу Анастасія ДЕРЕВ'ЯНКО.

Узагалі, нині складний час для проведення будь-яких акцій, тим більше, таких потужних, як чемпіонати. Скажімо, через бюджетну кризу відмінено Кубок України по штанзі. І тільки завдяки Івано-Франківській обласній федерації пауерліфтингу, місцевим спонсорам, членським внескам команд стало можливим провести у Коломиї чемпіонат України. Організатори щиро вдячні ПФ "Інтеграл", ТМ "Делсо", ВАТ "Дятьківці", фракції БЮТ у Коломийській міській раді, автошколі "Престиж Авто" та іншим за сприяння і допомогу в проведенні чемпіонату. Також доброго слова заслуговують інформаційні спонсори – Коломия ВЕБ Портал, ТРК "НТК", радіо "Сяйво". Адже популяризація здорового способу життя сприяє формуванню в людей позитивних ціннісних орієнтирів, залучає до спорту все більше молоді.

Отже, до зустрічі на чемпіонаті. Приходьте уболівати за наших спортсменів.

Автор: Магда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі